Html->url(array('action' => 'index', 'controller' => 'Pages', 'pageurl' => $page['PageLang']['nav_url'])); $hasMedia = (Util::hasValue(@$article['Journal']['video_url']) || Util::hasValue(@$article['JournalImage']['filepath'])) ? true : false; ?>
12. Ožujak 2014

Dvojina u hrvatskoj distribuciji


Dugometražni igrani film Dvojina, redatelja Nejca Gazvode svoju će zagrebačku premijeru imati u srijedu, 12. ožujka u 19 sati u kinu Europa u sklopu Queer MoMenata, redovnog programa udruge Domino, a moći će ga se pogledati i sljedeći dan u 21 sat.
Film će se zatim od 13. do 23. ožujka prikazivati u splitskoj kinoteci Zlatna vrata, a 25. ožujka prikazat će se i u riječkom Art-kinu Croatia, a zatim i u ostalim nezavisnim kinima, kao što su Varaždin, Sisak, Osijek i Velika Gorica.
Dvojina je nastala u koprodukciji Slovenije, Danske i Hrvatske, a svoju međunarodnu premijeru imala je u natjecateljskom programu East of the West na 48. izdanju prestižnog Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary. Hrvatski koproducent filma je Studio dim, scenarij potpisuju Nejc Gazvoda i Janez Lapajne, direktor fotografije je Darko Herič, a montažeri su Martina Andree Škop i Nejc Gazvoda. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Nazad