Html->url(array('action' => 'index', 'controller' => 'Pages', 'pageurl' => $page['PageLang']['nav_url'])); $hasMedia = (Util::hasValue(@$article['Journal']['video_url']) || Util::hasValue(@$article['JournalImage']['filepath'])) ? true : false; ?>
7. Prosinac 2015

Najbolji animirani film na Zero Plus festivalu

Na upravo održanom međunarodnom filmskom festivalu Zero Plus u Sibirskom gradu Tyumen u Rusiji, kratkometražni film Igramo se priče: Cvrčak i mrav autorice Marine Andree Škop i producentice Darije Kulenović Gudan je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni animirani film. Scenarij filma potpisuje Pavlica Bajsić, ilustracije Srđana Modrinić (aka Booboo Tannenbaum), direktor fotografije je Filip Tot a uloge tumače Dijana Vidušin i Roko Duplančić.

U filmu dječak Tomo preuzima ulogu pripovjedača te njegova mašta pretvara dobro poznatu priču o Cvrčku i mravu u nešto potpuno neočekivano.

Film Igramo se priče: Cvrčak i mrav producirao je Studio dim u sklopu razvoja istoimene TV serije za djecu, čiji su razvoj sufinancirali HAVC i Creative Europe MEDIA. Svoje premijere je imao na Međunarodnom festivalu filma za mlade u Seoulu te u dječijem programu Sarajevo Film Festivala a do sada je sudjelovao na 15 međunarodnih filmskih festivala. Osim nagrade na Zero Film festivalu osvojio je također i Nagradu za najbolji regionalni animirani film na Jahorina film festivalu (Bosna i Hercegovina).

Zero Plus je međunarodni filmski festival filmova za djecu i mlade koji se održao u Tyumenu od 30 studenog do 6 prosinca. Izbor najboljih filmova sa festivala biti će prikazan na nekomercijalnim školskim projekcijama širom Rusije. 
Nazad